top of page

OM OSS

#grådighetsbekjemper er en bevegelse av mennesker som ønsker å ta et oppgjør med grådigheten som preger kulturen vår. Vi ønsker å fokusere på hva vi kan være takknemlige for og vise konkrete og praktiske eksempler på hvordan vi kan være det.

Er noen fattige fordi vi er rike?

Svaret på det spørsmålet er nok ikke så enkelt, men kanskje er grådighet en av grunnene til den urettferdige fordelingen vi ser i verden i dag?


Vi vil invitere mennesker til å bli grådighetsbekjempere, og kjempe mot behovet etter noe mer. Det handler ikke bare om penger. Det kan handle om at klesskapet ditt er fullt av klær du aldri bruker. Det kan handle om at kjøleskapet ditt er fullt av mat som ender i matavfallet. Eller det kan handle om hvordan du prioriterer tiden din.


Vi vil inspirere mennesker til å blir grådighetsbekjempere på kjøkkenet, på reise, i garderoben, i lommeboka, med ting og tang og med tiden.


Gjennom instagramprofilen @gradighetsbekjemper deler ulike folk fra eget liv og hvordan de prøver å være grådighetsbekjempere. 

Hvorfor grådighetsbekjemper?

Medisinen mot grådighet er takknemlighet. Å slutte å ta ting, tid og relasjoner for gitt, men som en gave. Ordet grådighetsbekjemper skal provosere litt, rett og slett for å få folk til å stoppe opp og tenke seg litt om. Få kjenne litt på den vonde klumpen i magen, og tenke over hva som egentlig gir verdi. Og så fokusere på det.


Grådighetsbekjemper ble startet av NMS i 2020 gjennom en prosjektgruppe bestående av Silje Sjøtveit, Silje Løvdal, Emil Dybdahl Buxrud, Julie Horpestad og Kristian Mjølsneset. I dag blir arbeidet med grådighetsbekjemper finansiert av NMS (nms.no).

Om oss: About

Teamet bak #grådighetsbekjemper

Fra venstre: 

Julie er prosjektleder og har ansvar for å videreutvikle konseptet. Deriblant å lede prosjekter, produsere ting til instagramkontoen vår og ha seminarer om temaet. Julie studerer og bor i Oslo.


Silje er med i teamet og lager innhold fra Frankrike der ho nå bor og jobber som praktikant for NMS. 

Kristian er med i teamet og hjelper til med å arrangere grådiser i Oslo, produsere ting til instagramkontoen vår og andre småting. Kristian bor og jobber i Oslo.


Følg reisen vår på instagramprofilen @gradighetsbekjemper

Om oss: Image
bottom of page